peNeman Yang sEtia

Monday, 20 May 2013

sabar.. kuatkan semangat. .

Assalamualaikum. .
n salam sejahtera. .
tiba-tiba pepagi buta nyh haty pon jd serabut n x tenang. .
mungkin lepas update blog nyh myra jd lebih tenang sikit in syaa allah. . . :)
*(kn dh tersenyum sikit: 

myra sendiri tak tawu nk mulakn cerita dr mana. . .tp myra akan cuba karang karangan yg mcm dkt skolah dulu. . lebih dari 350 patah perkataan. . (boleh ker) hihi. .
sekarang nyh semua family mama, abah, tok wan n yg lain semua tengah memecut ke hospital taiping atas sebab emergency yg tak disangka n x diduga. . harap-ii mereka semua selamat sampai. . . kini tinggal lah myra dengan adek-ii dkt rumah nyh. . mungkin korang semua tertanya-ii ape yg jadi nyh kan??korang baca baik-ii keyh nk cerita nyh. .

cerita dia macam nyh. . ptg td tiba-ii adek myra call bagitau yg tok sakit teruk sampai keluar darah banyk. . then mama terus call myra dalam nada cemas suruh kemas baju n seangkatan dengannya masukkan ke dalam beg. .mama cakap yang tok sakit teruk. . myra pun kelam kabutlah cari baju-ii semua kemas masuk dalam beg. . biasalah bila dah kelam kabut nyh ada saja barang yg tertinggal. .

dalam perjalanan pulang , abah pecut laju lah kereta 2. . yer lah sapa x sayang mak sendiri?betul x??sejahat mana sekalipun dy tetap mak kandung yg sanggup mengandung kita selama 9 bulan. . jaga kita masa kecik.. sisir rambut kita.  jaga makan n pakaian kita. . apa-ii pun semua dia. .

bila dah sampai dekat kampung mama n abh termasuk myra trus jumpa tok n tanya apa yg jadi. . tok pon  bagitau lah yg dia keluar darah banyak dr dubur.. bila ditanya banyak mana sikit pulak jawabnya.  tp muka tok dah makin pucat n trok sangat dah tengok. . abah ajak ke hospital tp ditolak katanya nk ke klinik sja nak ambil ubat. . sambil itu tok suruh abah pergi panggil tok wan dekat masjid berdekatan . . tapi dalam beberapa minit abah balik cakap yg tok wan x dak dekat masjid. . dia pergi kenduri.  (kata kawan dy lah). .

tiba-ii tok rasa nk buang air besar balik. . dy trus tarik tangan mama suruh teman dy masuk bilik air sebab dy dah x tahan rasa mcam nk pengsan sudaa. . mama ikut tok masuk. . bila dah tok buang air besar.  tiba-ii mama menjerit panggil abah . . astaghfirullahalazim. ..banyak betul darah yang keluar. . .

tanpa fikir apa-ii lagi abah terus ajak ke hospital walaupun tok masih menolak. .sebab keadaan tok dh kira kritikal sebab badan tok dah mula menggeletar dan lembik terus. . myra terus papah tok masuk kedalam kereta. .YA ALLAH waktu tu hanya TUHAN jer tahu macamana perasaan myra. . rasa nak mengalir air mata bila tengok keadaan tok myra. . yer ah tok n tok wan yg banyk tolong keluarga myra sebelum nyh. . tom dah banyak berjasa pada kami sekeluarga. .

bila sampai jer dekat hospital myra terus ambil kerusi roda ambil tok teus ke wad KECEMASAN. . sampai saja n ambil detail tok. . terus diperiksa. . selamat cepat diorang ambil tindakan. . kemudian tok diperiksa dan mungkin ditambah air. . hampir setengah jam lebih. . tiba-ii tok wan muncul dengan mak sedara yg akan bernikah dalam tempoh seminggu lagi. . muka tok wan pun dah pucat lesu. . yer lha sper tak sayang bini ooii. .. .dalam keadaan yg serabut n susah hati myra balik kerumah dengan mak mnakan myra td sebab terfikirkan adik yg tinggal sendirian di rumah. .

sampai jer der dekat rumah. . dalam 15 minit. . mama kol yg tok semakin terok terus tak sedar kan diri. . semakin terkejut lah myra. . kemudia mama bagitaewu yg tok dipindahkan dekat HOSPITAL TAIPING. .perasan gelisah nyh jangan dikatalah. . makin membuak-ii. .tadi abah ,tok wa n paksu balik ambil pakai tok. . nmpak mcm lama ja tok kena tahan. .risau yang amat sangt dalam hati nyh. . moga-ii tok selamat n baik seperti sedia kala. . myra belum bersedia dengan ujian yg lebih teruk dari sebelum nyh. .
YA ALLAH YA TUHANKU, ENGKAU KUAT DAN SELAMAT LAH TOK DARI BENCANA YANG TAK DIINGINI. .
amin. .





seLamat membaCA. . :)
tinggalkan komen anda sekali. . :D

8 comments:

  1. http://long-cham.blogspot.com/2013/05/kpopers-tekad-rusuh-jika-konsert-kpop.html

    ReplyDelete
  2. http://geekinbeat.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Moga2 semuanya akan ok.. Amin.. Banyak2 bersabar aja yaa.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanz. . hrapan kami sekeluarga juga begitu. .

      Delete
  4. Semoga Dipermudahkan..Aminnn

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2013/05/kelab-kipas-blogger-dan-iklan-jualan.html

    ReplyDelete

tinggal kan pesan anda. . :)