peNeman Yang sEtia

Tuesday, 16 July 2013

Ujian Di Bulan Ramadan. .

Assalamuaaikum. . . 
hyeee. . hyee. . hyeee
dah lma kan x berupdate blog myra ni kan??
huhu. . 
rinduunyeee nk berupdate tp x dak info n buzy skit dengan poli sekarang. . . .

Rasanya masih belum terlambatkan nak ucapkan "SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN"!
hee. . baru seminggu berpuasakan???


Kali ini myra nk berstory serba sedikit psal Bulan Ramadan yang myra hadapi sekarang. . :)
haha. . jangan lah fikir benda yang serius-2 pulak.. .yra cuma nak cerita pengalaman berbuka dengan keluarga untuk kesekian kali setelah 5 tahun x dapat berbuka bersama dan beraya bersama. .. 
rasa sebak pun ada jugak masa berbuka sekali. . 
tapi. . tapi. . sebak tu bukan bermaksud myra sedih ke hape ker. . .tapi myra rasa sebak happy!
boleh sampai nak menitis air mata jugak lah kan. . . 

Masa first time berbuka dengan family kesayangan. . macam-2 juadah yang mama buat. . sampai myra makan pun kira sengkek sesangat lah. . .heheh. .. bukan gelojoh lah. . tapi baru dapat merasa masakan mama myra yang telah lama menghilang. . :'D

Mesty korang semua pun sambut Ramadan kali ini dengan penuh maknakan??myra pun sama. . 
the most IMPORTANT thing that i will never forget adalah. . haaaaaaa
jeng. . jeng.. . jeng. . . 
hihih. . .yer lah mesty lah happy bila adek lelaki sulung dalam keluarga balik sambut Ramadan sekali dengan kami semua. . .happy sesangat. . .yer lah nak jumpa adek myra tu bukan senang. . kadang-2 2 tahun sekali baru dapat jumpa dia. . dia stay dekat SABAH dengan pak long myra. . so memang susah nak jumpa. . . 

Hanya TUHAN saja yang tahu betapa buasnya adek myra sorang tu. . mengalahkan myra dengan adedk-2 yang lain. . mak aiii dia punya buas sampai mama cakap pon dy x dengar. . tapi dengan babah myra dia takut pulak. . haaa. . . .

Setelah 4 hari menyambut Ramadan dengan keluarga myra. . myra pulang kembali ke Jitra tempat myra study. . .terasa rindu yang amat dekat semua family. . sampai menitis airmata lah masa teringat kan kluarga myra. . .

Sampai ja dekat Jitra nyh. . .batuk kembali menyerang dengan badan panas sejuk. . .kata kawan-2 sekeliling myra antibody badan myra tak kuat lah. . apa-2 je lah. . sampai sekarang batuk makin teruk. . .bilalah nak hilang batuk nih. . letih batuk-2 kerap nyh. . kadang-2 sampai nak bernafas pon tak boleh. . .penat batuk punya pasal. . ..

Hope batuk nih cepat lah hilang. . letihh. . .  :"(


tErima kasIh daUn kelaDi. . :)

2 comments:

  1. memang sebak bila xdapat berbuka puasa ngan family. Hawa pernah rasa tu. Masa belajar 3thun lepas..

    btw awk.. cuba tengok followers awak yang 113.. hati2 dengan dia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah. . .adat hidup di perantauan jauh dr keluarga. .

      btw. . hawa tahu x mcmna nk delete follower 2?

      Delete

tinggal kan pesan anda. . :)